Az Artichouse története

lappi

 

A kezdetek

Lappföld varázsa, a vadon hívogató szava, a sarkvidéki környezetben felnövő északi fák kitűnő minősége és azok kiaknázása előregyártott faházak építésével. Ezekből az ötletekből született az Artichouse 1979-ben. Az erős északi fa hamar meggyőzte ügyfeleinket, és remek táptalajul szolgált a nyaralók építéséhez.

Első éveinkben az eladott kabinok nagy része Finnországban épült, az export csupán alkalmi jellegű volt. Az 1980-as évek végén az Artichouse már Finnország egyik legismertebb faházgyártója volt, pedig üzleti tevékenységünk ekkor kizárólag a helsinki régióban összpontosult.

 

Kabinoktól az előregyártott faházak gyártásáig

Az évek múlásával üzleti tevékenységünk hangsúlya eltolódott. Az 1990-es évek finnországi recessziója során az Artichouse az exportba fektetett be, és számos nemzetközi építési projektnek köszönhetően ez vált a vállalat elsődleges jövedelemforrássá. Ezen projektek révén az Artichouse-nál nemcsak a kabinok tervezése és gyártása, hanem a családi házak és a nagyobb irodaházak tervezése is fókuszba került.

vanha

Ezt követően Finnországban is nőtt a fából készült házak iránti kereslet. Az európai értékesítés fejlődési lehetőséget teremtett, így az Artichouse hamarosan gyártott fából villákat, családi házakat és üdülőfalvakat is szerte a világon. Ekkor már az új, számítógépes alapú tervezőprogramok sokkal könnyebbé tették a gerendák egyedi tervezését és gyártását.

Ennek köszönhető, hogy egyre jobban figyelembe tudtuk venni megrendelőink egyedi kéréseit. A családi házak tervezése és gyártása az Artichouse finnországi üzleti tevékenységének legfontosabb részévé vált.

 

 

A saját gyár és az első honlap

Saját gyárunk garanciát jelent a magas minőségre. Az Artichouse 1997-ben építette fel gyárát Sodankylä területén, így megvalósult egy régóta dédelgetett álom: teljes mértékben felelőssé váltunk a termelésért. 2005-re az exportban érintett országok száma meghaladta a harmincat, a sikereknek köszönhetően 2005-ben megkétszereződött a gyár kapacitása. A régebbi gyártóberendezéseket és létesítményeket is korszerűsítettük.

Az Artichouse 1997-ben indította el első hivatalos honlapját is. Az online csatlakozással úttörő szerepet töltöttünk be az előregyártott faházak üzletágában, ennek köszönhetően az Artichouse képes volt új ügyfeleket bevonzani a világ minden tájáról. Folyamatosan növekedett az exportok száma, egyre több tapasztalatot szereztünk az Európai Unió más országaiba, valamint az EU-n kívüli területekre történő export terén.

 

 

Az ezredforduló és az egyre növekvő termelési mennyiség

A versenytársainkhoz képest látványosan hatékonyabb munkavégzés és az első osztályú minőség-ellenőrzés minden kontinensen lenyűgözte ügyfeleinket. Gyártási rendszereinket a vásárlók igényeihez igazodva frissítettük, ez a folyamat munkaeszközeink átalakításával járt. A legújabb gyártóberendezéseinkkel még rugalmasabb és egyedibb konstrukciókat tudunk előállítani.

 

tulevaisuus

 

A közelmúlt, valamint az Artichouse jövője

Az elmúlt években sok izgalmas esemény történt. 2009-ben több mint száz teherautóval szállítottunk Oroszországba, 2012-ben pedig átléptük a negyven exportáló országot Indiának köszönhetően. Az Artichouse immár minden kontinensen épített gerendaházakat, új értékesítési képviselők csatlakoztak csapatunkhoz a világ számos pontján, valamint síközpontokat, üdülőfalvakat, golfközpontokat és klubépületeket hoztunk létre. A lista hosszú, számtalan példával lenne folytatható.

A finn kivitelezés és a Lappföldről származó kiváló minőségű fa továbbra is lenyűgözi az ügyfeleket. Rájöttünk, hogy az egyedi kívánságok megvalósítása az egyik legjobb döntésünk volt, ezt a vonalat a jövőben is folytatjuk, erősítjük. Hiszünk benne, hogy az egyedi kivitelezésű, ökológiai szempontból kiemelkedő minőségű házaknak még sokáig lesz létjogosultságuk.

Annak is örülnénk, ha részesei lehetnénk álomotthona megvalósításának. A világon bárhol szeretne építkezni, készen állunk rá, hogy segítsünk ebben a cseppet sem könnyű folyamatban. Lépjen velünk kapcsolatba, tervezzük meg együtt az otthont, ahol Ön és a családja is imád majd élni!

 

Üdvözlettel,

az Artichouse összes munkatársa